Matterport

a marketingeszközök csúcsa

Mindenki találkozott már a hagyományos 360 fokos panoráma fotókkal, aminek a segítségével részletesebben mutatható be egy tér.
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy mára ez az eszköz az idejét múlta, mert megérkezett a Matterport virtuális bejárás.
A lézeres térdigitalizálás lehetővé teszi, hogy az adott tér teljes, valósághű, méretarányos mása egy link segítségével elérhetővé váljon minden informatika eszközön(számítógép, tablet, okostelefon).

Elsődlegesen az ingatlanok értékesítésének hatékony marketing eszköze, de számtalan más területen is alkalmazható. Ingatlan bérbeadás, nyaralók -, apartmanok-, szállodák bemutatása, különböző vállalkozások számára (éttermek, orvosi rendelők, fitness termek) vendégcsalogató módszer lehet, ha a látogató részletesebb betekintést nyerhet a működés helyszínére.
 
Emellett ajánljuk az építészeknek, mivel a felmérés után lehetőség van egy pontfelhőnek nevezett xyz file adathalmaz generálására, ami adaptálható az ArchiCAD építész tervező programba. Így a meglévő, digitális terv nélküli ingatlanok felújításánál, átépítésénél idő, pénz és energia takarítható meg.
 

Az általunk használt Matterport Pro2 kamerarendszer hat HRD kamerát tartalmaz (134 MP felbontásig), valamint három infravörös mélységérzékelővel van ellátva. A mérési pontok száma akár több ezer is lehet, az ingatlan méretétől függően. A végeredményt tekintve első körben kirajzolódik egy „dolly house”, vagyis egy méretpontos makett, azaz a felmért ingatlan kicsinyített mása, amely 3D térképként funkcionál.
A felmérés során nem csak egy modern 360°-os 3D-s körutat kap tőlünk, hanem nagy felbontású, 4K fényképeket, az ingatlan alaprajzát, virtuális valóság túrákat, integrációt a Google Street View-ba és még sok mást is.

Social media

Adatvédelem

Adatkezelési tájékoztató

Ⓒ 2022 - Cinelike3d - All rights reserved.

Designed by Webjoy Design